Невдачі породжені успіхом або які негаразди приніс "Вінні Пух…"

Алан Мілн з Крістофером Робіном 1926
Познайомився з біографією англійського письменника Алана Мілна. Саме він є 
автором знаменитого циклу книг про Вінні-Пуха та Крістофера Робіна.

Невтішна деталь реальність. Саме вона в житті письменника і його сім'ї викликає в нас здивування. Творець великого художнього образу не був повністю задоволений його популярністю і не зміг створити щасливого сімейного життя.

Відзначу ці "несправедливості".
По-перше, те що принесло Алану Мілну всесвітню популярність натомість закрило нам справжній погляд на його творчість. Адже до Вінні-Пуха Алан був визнаним драматургом. Він опісля переживав саме про це, адже бажав визнання себе як дорослого письменника.
По-друге, найболючіше, це життя справжнього прототипа Крістофера Робіна - сина письменника Крістофера Робіна Мілна.
Ставши популярним ще в малолітстві, він опинившись в шкільному колективі отримав серйозну дозу цькування. Учні використовували художній образ Крістофера для насмішок над своїм популярним однокласником. Це розвинуло в ньому підвищену сором'язливість щодо себе і ненависть щодо творчого рішення батька зробити його, сина, героєм "Вінні-Пуха".
По-третє, робота над таким всесвітньо популярним твором відібрала в прославленого письменника можливість проводити достатньо часу з сином. Крістофер все це пам'ятав і зберігав протягом життя накопичене в дитинстві невдоволення.
Для мене все це свідчить на користь того, що не все що блищить називається золотом. Цінність слави, яку ми можемо здобути на професійній арені, може анулюватися в особистому (сімейному) житті:
1) розірвані стосунки з дружиною чи чоловіком;
2) травмовані душі дітей;
3) накопичений підсвідомий негатив.

Тому варто обрати правильну шкалу цінностей і послідовно втілювати її у своєму житті. Правильна шкала предбачає ієрархію цінностей, що дає можливість вірно розподіляти час між їх втіленням.
Те, чого ми прагнемо, виховує наших дітей, наших учнів, наше оточення. Найкраще коли успіх породжує успіх!

Коментарі